ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0094


Projekt címe: „Zajta Háziorvosi rendelő felújítása"
Projekt száma: ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0094
Támogatási összeg: 20 883 754 Ft
Kedvezményezett neve és elérhetősége: Zajta Község Önkormányzata, 4974 Zajta, Kossuth u. 5.. Email: zajta@freemail.hu
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.
Irányító Hatóság (IH) - http://www.szechenyi2020.hu/
Közreműködő szervezet (KSZ) - http://www.eszakalfold.hu/ 

A projekt Zajta Község Önkormányzata tulajdonában lévő, Zajta, Kossuth út 5. szám alatt lévő háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat alapellátások fejlesztésére irányul. Valamennyi felsorolt alapellátás a felújítandó épületben valóul meg. A beruházás egyrészt a szolgáltatások színvonalának és a munkafeltételek minőségének javítását célozza meg korszerű infrastruktúra fejlesztéssel. A felújítás környezetbarát technológiák és anyagok felhasználásával történik. A fejlesztés során a beépítés nem változik, az épületben belső átalakítások, felújítások és homlokzati és belső nyílászárók cseréje fog megvalósulni. Az épület új gépészeti és villamos rendszerek kiépítésére, faelgázosító kazán beszerelésére valamint akadálymentesítésre is sor kerül.

Az eszközállomány elavultsága miatt olyan új és egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére is sor kerül, amellyel a praxishoz tartozó településeken (Zajta, Gacsály, Rozsály) élő emberek az általuk elvárható ellátást megkaphassák. A praxishoz tartozó települések lakosság száma: 2072 fő, biztosítottak száma: 1630 fő.

A pályázat keretében megvalósuló felújítás és fejlesztés eredményképpen a háziorvos helyben, a rendelőben tudja biztosítani azokat az ellátási formákat, amellyel esetlegesen a 30 km-re lévő kórházba kellene küldeni a betegeket. Az elavult eszközök beszerzésére is nagy szükség van, beszerzésre kerül többek között EKG-készülék, defibrilátor, mini-doppler készülék


Sajtóközlemény (pdf)

Projekttábla (jpg)

Fotók (rar)